Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Praktische informatie A - Z

Praktische informatie van A tot Z

BBQ

Barbecueën is toegestaan, mits anders door ons gecommuniceerd. Houdt u water bij de hand of een emmer met zand? Vuurkorven of andere vormen van open vuur zijn niet toegestaan.


CV ketel

Heeft u geen verwarming of warm water? Of geeft uw CV een knipperende code? Waarschijnlijk kunt u dit oplossen door op de resetknop te drukken. Als dit niet werkt, geeft u dit dan door bij de receptie.

Elektrische kacheltjes

Het is niet toegestaan om elektrische kacheltjes te gebruiken, hiervoor is het aangelegde stroomnetwerk niet geschikt.

Gasflessen
De meeste lege gasflessen kunt u tegen betaling omruilen bij de receptie voor een nieuwe gasfles. Informeer naar de betreffende types en tarieven. Ook is het hier mogelijk een nieuwe gasfles aan te schaffen.

Gaskachel
In de safaritent is een gaskachel aanwezig. Begin met het opendraaien van de gaskraan op de gasfles. Zorg hierna dat de draaiknop met het witte puntje bij het rode bolletje staat. Wanneer u de knop indrukt, gaat het gas door de kachel lopen. Houdt de draaiknop ingedrukt en druk vervolgens op het kleine knopje voor ontsteking. Als het goed is, brandt na een paar keer op de ontstekingsknop geduwd te hebben het waakvlammetje. Als u aan de knop draait, kunt u de temperatuur van de kachel regelen. Wanneer u de kachel uit wil zetten, draait u de ronde knop weer naar boven en draait u de gasfles dicht.


Hangmat en buitenkussens
Beschikt uw accommodatie over een hangmat en/of een loungeset met buitenkussens? Dan willen u vragen om die binnen te leggen als het regent en bij vertrek.


Nespresso-apparaat
In een bergalow, Boslodge en Safaritent is een Nespresso-apparaat aanwezig. Dit werkt optimaal op de originele capsules. Deze capsules vindt u ook in ons winkeltje in de receptie. Functioneert het apparaat niet naar behoren? U kunt het apparaat resetten. Op het apparaat zitten twee knopjes (een groot- en klein koffiekopje). Houdt deze knopjes samen ingedrukt tot ze uitgaan. Vervolgens houdt u 6 seconden het knopje rechts (met het grote koffiekopje) ingedrukt. Deze gaat daarna kort knipperen om aan te geven dat het apparaat teruggezet is naar fabrieksinstellingen.

Post
Post voor u vindt in de postvakken naast de ingang van de receptie. Verwacht u een pakketje? Geeft u dit dan even door bij de receptie. Wij tekenen niet voor ontvangst zonder uw toestemming. Uitgaande post kunt u kwijt in de groene brievenbus naast de ingang van de receptie.


Sanitaire voorzieningen
Douchen is bij ons gratis! Op het park vindt u ons toiletgebouw “de Molshoop”. Dit bijzondere gebouw beschikt over eerste klas toiletten, was-en doucheruimtes, privésanitair en familiedouches. Elke douche is zeer ruim en heeft een eigen wastafel. Heel speciaal is het thematische kindersanitair. Ook treft u hierin sanitair voor mindervaliden, wasmachines, droger en een magnetron. 

Slagboom
U heeft een slagboompas nodig om de slagboom te kunnen bedienen. U dient de slagboompas altijd aan te bieden, dus ook als de slagboom reeds open staat. Het is niet toegestaan om de slagboompas uit te wisselen aan andere gasten. Er mag maximaal één auto geparkeerd worden, daar waar ze zijn toegestaan. 

Stroomkasten
​De stroomkasten bij de (extra)comfortplaatsen zitten niet op slot en zijn kindvriendelijk aangesloten. Indien u onverhoopt geen stroom heeft, kunt u in de kast kijken of er een zekering of aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Het is aan te raden om eerst alle apparaten uit te zetten voordat u het weer inschakelt. Komt u er niet uit, wij helpen u graag.

Televisieaansluiting
Elke kampeerplaats heeft een televisieaansluiting. U kunt de televisie aansluiten door een cai-kabel te plaatsen tussen de tv en de aansluiting in de kast. Het kan noodzakelijk zijn om uw tv opnieuw zenders te laten zoeken. Zoekt u hier op antenne en niet op kabel. Het signaal wordt alleen digitaal verzonden. Komt u er niet uit, wij helpen u graag.

Vertrek accommodaties
Op de dag van vertrek kunt u tot 10.00 uur in de accommodatie blijven. 
We willen u vragen om rekening te houden met de volgende punten:

  • Koffiezetapparaten, waterkoker, alle voorraadbussen en jerrycan (safaritent) leeghalen.

  • Koelkast leeg achterlaten, uitzetten (bijv. stand 0) en deur openzetten.

  • Vaatwasser leegruimen. Al het serviesgoed schoon opbergen.

  • Afvalbakken leeghalen en naar milieustraat brengen

  • Het bedlinnen afhalen (de blauwe hoes dient u om het matras te laten zitten) en in een kussensloop bij de deur leggen.

  • Indien u keuken- en/of badlinnen gehuurd heeft, dit graag op een aparte stapel leggen.

  • De parasol indien aanwezig in de meterkast zetten.

  • Alle ruimtes aanvegen.

  • Thermostaat terugdraaien naar 12 °C.

  • Nakijken of alle ramen en deuren goed gesloten zijn.

Vuilwaterafvoer
De kampeerplaatsen zijn voorzien van een vuilwaterafvoer. Aan de zijkant zit een verwijderbare dop waar de afvoerslang in gehangen kan worden. Helaas zit hier geen stankafsluiter tussen, dus raden wij u aan om te controleren of de bezoekers voor u de dop weer teruggeplaatst hebben. Mocht de slang kleiner zijn dan de opening, dan adviseren wij u om een doek te plaatsen in de opening rondom de slang die de eventuele stank dan tegenhoudt.

Wassen en drogen
In ons sanitairgebouw (nummer 14 op de plattegrond) staan 2 wasmachines en een droger. U kunt ze digitaal bedienen. Er zit een (gratis) centrifuge programma in de wasmachines. De handleiding hangt in de wasserette. Betalen doet u ter plaatse met uw pinpas (contactloos). Voor strijken betaalt u met een muntje van € 0,50.


Waterkraansleutel
De kampeerplaatsen beschikken over een eigen waterkraan. Hiervoor heeft u een kraansleutel nodig. Deze zijn voor € 2,50 borg verkrijgbaar bij de receptie.


Winkeltje en vers gebakken broodjes
In de receptie vindt u het winkeltje. Hier kunt u terecht voor vers gebakken broodjes, de krant en kleine vergeten boodschappen. Voor uitgebreide boodschappen kunt u onder andere terecht bij de Coop in het dorp Luttenberg. U kunt uw eigen koelelementen, voorzien van uw naam, gratis laten invriezen bij de receptie.

Zwembaden
Het overdekte zwembad is verwarmd en dagelijks geopend. Er is een apart kinderbadje en bij mooi weer is het dak geopend. U kunt uw (slagboom)pas gebruiken om toegang te krijgen tot het binnenzwembad.
Het buitenbad heeft een familieglijbaan en ligweides en is in de zomermaanden geopend. Kinderen die niet zonder hulpmiddelen kunnen zwemmen dienen begeleid te worden door een volwassene.
Beide baden zijn zonder toezicht en op eigen risico te betreden.