Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Sporten

Zwemmen

Voor overdekte en subtropische zwembaden in de omgeving kunt u naar:
De Scheg in Deventer
De Kolk in Wierden:
of Tijenraan in Raalte: 


Wilt u graag in een natuurbad zwemmen? Kijk dan eens naar Heidepark in Lemelerveld. Hier vindt u natuurlijk zwemwater met strandjes en een naastgelegen klimpark. Meer informatie: www.natuurlijkheidepark.nl

Wielrennen, mountainbiken en hardlopen

Vooral voor de wielrenners is de Toeristenweg, tussen Holten en Nijverdal, is beroemd. Vanwege de gladde ondergrond en de bochten in combinatie met het heuvelachtige landschap en de uitzichten. In beide richtingen is het klimmen geblazen. En dan is er nog de Motieweg met een stijgingspercentage van 10%. Ook de Grote Koningsbelt (zuid) met 8% is een pittige. Ga op een doordeweekse dag of op een zaterdag- of zondagochtend. Dan is het rustig. Goed om te weten: aan het einde van de zomer is het op zijn allermooist. Het glooiende landschap is dan bedekt met een paarse deken van bloeiende heide .


Kijk voor mooie fietsroutes naar de Sallandse Heuvelrug. Ook op Strava staan diverse mooie fiets en hardlooproutes.
Parkeren is gratis bij de drie bezoekerscentra: Bij het Buitencentrum in Nijverdal, bij het Natuurmuseum in Holten en bij Erve De Pas in Haarle. Achter de glooiende heuvels doemen regelmatig terrasjes en gastvrije restaurants op. 
De meeste Mountainbikers kennen de ATB routes op de Sallandse Heuvelrug wel. De routes in Rijssen en Hellendoorn staan al jarenlang in de top 10 van MTBroutes.nl. Wil je uitgedaagd worden, dan kun je de routes zelfs combineren. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen. Ook visit Oost beschrijft nog 6 mooie routes.

Kanoën, kajakken of suppen:Overijssel is één van de mooiste kanoprovincies van Nederland. Bij een groeiend aantal outdoorbedrijven in het gebied zijn kano's te huur of kunnen onder begeleiding tochten worden gemaakt. Het waterschap waarschuwt dat het water bij stuwen, maar ook op verschillende andere plaatsen, gevaarlijk kan zijn. Een handig hulpmiddel om kanoroutes te vinden is Kanoweb
Een aantal kano verhuurbedrijven in de buurt van ons park:
De Wilgenweard in Nijverdal 
Rederij Peters in Ommen
Of huurt u liever een fluisterbootje, sup of kajak om de Regge te verkennen? Dit is mogelijk bij:
Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn