Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Wandelen en fietsen

Fiets- en wandelparadijs!

De prachtige omgeving biedt u alle mogelijkheden voor een sportieve en actieve vakantie. Bijvoorbeeld langs Saksische boerderijen en schitterende kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is.
De tientallen gratis routes liggen klaar voor u bij de receptie. Heeft u geen eigen fiets mee? Dan kunt u een fiets met versnellingen huren op de receptie! Salland is ook aangesloten op het welbekende fietsroutenetwerk. U kunt dan zelf een route samenstellen.
Labyrint en Bewegingsroute de Luttenberg

In het naastgelegen bos kunt u de 3 km lange (gele) bewegingsroute volgen. Een parcours dat is uitgezet met toestellen die uitdagen om in beweging te komen. Er staan informatieborden waarin gewezen wordt op de natuur en de historische karresporen die hier te vinden zijn.

Sinds 2021 kunt u op de Luttenberg ook het Labyrint bewandelen.Dit leylijn labyrint Luttenberg is bijzonder, omdat het is aangelegd op een plek waar leylijnen elkaar kruisen. Een zogenaamde krachtplaats.
Voor meer informatie kijk op de website van Leylijn labyrint luttenberg.

Pieterpad

Het Pieterpad lopen, een grote wens van veel mensen. Vlakbij ons park, vanuit Hellendoorn lopen twee van de mooiste trajekten: Hellendoorn – Ommen en Hellendoorn- Holten. Over de Archemer- en Lemelerberg, dwars door het nationale park “de Sallandse Heuvelrug”, met Nederlands grootste aaneengesloten heidegebied en de Holterberg als hoogste punt. Deze omgeving straalt nog rust, ruimte, natuur en stilte uit. Het toppunt van wandelplezier.Bourgondisch fietsen over de Sallandse bergen

De Hellendoornse Berg, de Lemelerberg en de Luttenberg vormen een decor waarin het schitterend fietsen is dankzij het afwisselende landschap. Fietsend langs de oevers van de Regge is goed te zien hoe een agrarisch gebied in een paar jaar is omgevormd in een natuurgebied met grote schoonheid. Deze prachtige route start op Vakantiepark de Luttenberg.