Open deze pagina op je mobiel en installeer onze gratis app. ×

Pretparken, speeltuinen en dierentuinen

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is hét pretpark voor het hele gezin en zeker het bezoeken waard! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows: 2 spetterende wildwaterbanen, 3 spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers en nog veel meer! De afstanden tussen de attracties zijn klein en de wachtrijen vaak kort. Zo kunt u in zoveel mogelijk attracties tijdens uw pretparkbezoek. 

Dinoland

Het enige echte Dinoland kunt u vinden in Zwolle en is vanaf Luttenberg gemakkelijk te bereiken. In Dinoland Zwolle gaat u echt terug in te tijd van de dinosaurussen. Er staan soms tientallen meters grote exemplaren en u leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan. 


Attractiepark Slagharen

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows!


Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter

Kom jij ook boerenfratsen uithalen? Er is van alles te doen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar en hun ouders, opa en oma. Bij de Flierefluiter kun je terecht bij regen en zonneschijn, want met de grootste binnen- en buitenspeeltuin is het er altijd feest: de hele dag fietsen, skelteren, glijden, klimmen, rennen en gek doen! Ontdek ook de kinderboerderij met gratis ponyrijden op echte pony's en een heuse knuffelruimte met konijnen en cavia's. In het grote zwembad met waterglijbaan beleef je de leukste waterpret!

Kinderboerderij Dondertman

In Holten ligt Kinderboerderij Dondertman. Het is veel meer dan alleen een kinderboerderij. Hier heb je uren plezier in de speeltuinen, in de speelkelder of op de skelterbaan. Bij Kinderboerderij Dondertman hebben ze heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten, tot konijnen en cavia's, ganzen, geiten, ezels en ga zo maar door! 
Ik de knuffelwei mag je tussen de geiten en schapen lopen. Ook kun je deze dieren voeren. Apenheul

Aan de rand van de stad Apeldoorn vindt u de Apenheul. In het park verblijven ruim 300 apen met in totaal ongeveer 35 verschillende soorten. De oorsprong van de apen is veelal Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Het unieke aan de Apenheul is dat de apen erg vrij rondlopen. Hierdoor heeft u als bezoeker nog meer het idee dat u er extra dicht bij staat.
Er is een gebied met loslopende apen en een grote speeltuin waar u zelf de aap kunt uithangen. Benieuwd geworden? Slinger snel naar Apenheul!Wildlands Emmen

Wildlands Emmen is écht een uniek park in Nederland. Behalve de talloze verschillende dieren, zijn er ook diverse attracties aanwezig. Hierdoor is het een bijzondere combinatie tussen een dierentuin en attractiepark. Ook binnen is er meer dan genoeg te beleven waardoor een dagje Wildlands voor je het weet weer voorbij is!